همه چیز در رابطه با ورق pvc


PVC در واقع یک نوع پلاستیک است که می‌توان آن را باارزش‌ترین محصول صنایع پتروشیمی دانست. امروزه در صنایع بسیاری از ورق PVC استفاده می‌شود که یکی از مهم‌ترین این صنایع، صنعت چوب است. ورق‌های پی‌ وی‌ سی یا به اصطلاح بازار ورق فومیزه، از جمله ورق‌های ضدآب هستند که به شکل گسترده‌ای در صنعت دکوراسیون داخلی و لوازم منزل کاربرد دارند. در ادامه این مقاله مفهوم پی ‌وی‌ سی معرفی شده و ویژگی‌های آن نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین علاوه بر بیان کاربرد این نوع ورق‌ها، قیمت انواع آن نیز بیان می‌شود.

ورق PVC 2

ورق PVC چیست؟

PVC مخفف عبارت انگلیسی Polyvinyl chloride بوده که در فارسی پلی وینیل کلراید خوانده می‌شود. این نوع ورق یا همان فومیزه، نوع خاصی از پلاستیک فشرده و بسیار سخت است که از فراورده‌های مواد نفتی تشکیل شده و با توجه به ویژگی‌های خاص آن، در صنایع مختلفی کاربرد فراوان دارد. هرچه میزان فشردگی ورق‌های PVC بیشتر باشد، کیفیت آن‌ها نیز بالاتر است. این محصول در قرن نوزدهم ابداع شده و سپس به تولید انبوه رسید.

 این ورق‌ها در گذشت زمان جای خود را در صنعت ساختمان‌سازی و دکوراسیون داخلی باز کرده و از آن‌ها به جای چوب، سیمان و سفال استفاده شد. برش‌های ورق PVC ضخامت‌های متفاوتی داشته و هر ضخامت آن برای کارهای مختلفی نظیر کابینت‌سازی و غیره کاربرد دارد. ضخامت ورق‌هایی که برای کابینت استفاده می‌شود از سایر ورق‌ها ضخیم‌تر بوده و در حدود 1/5 تا 2 سامتی‌متر خواهد بود. البته باید توجه داشت که این ماده نیز مانند دیگر مواد پلاستیکی می‌تواند برای محیط زیست مشکلاتی به وجود آورد.

تولید ورق PVC در جهان

در حال حاضر مهم‌ترین بازار تولیدکننده ورق‌های PVC کشور چین بوده و عمده نیازهای کشور ایران نیز توسط چین تأمین می‌شود. چین در دهه 60 میلادی بیشتر از 50 درصد نیازهای خود را ورق‌های پلی کربنات و PVC تأمین کرده است. در حال حاضر نیز بیشتر از 90 درصد ورق‌ها توسط چین تولید شده و به مصرف سراسر جهان می‌رسد.

استانداردهای کیفی ورق‌ پی وی سی

کیفیت ورق‌های PVC بر اساس استانداردهای خاصی مشخص شده و این ورق‌ها از نظر کیفیت در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. پارامترها و استانداردهای کیفی مربوط به ویژگی‌های ظاهری ورق، به شرح زیر خواهند بود؛

  • میزان حباب‌های موجود در سطح ورق
  • میزان تابیدگی در ورق به صورت طولی و عرضی
  • ضخامت کلی ورق PVC
  • ابعاد و طول ورق
  • اختلاف قطر ورق پی وی سی با سایر ورق‌ها
  • اختلاف ضخامت در نواحی مختلف سطح یک ورق پی وی سی
  • کیفیت سطح این محصولات از نظر میزان زبری و سایه‌اندازی

بر همین اساس، تولیدکنندگان ورق‌های PVC، برای این محصولات دسته‌بندی‌های متفاوت با نام‌های مختلفی در نظر می‌گیرند. اما به طور عمده حداکثر کیفیت ورق را با A+ نشان داده و ورق‌هایی با حداقل کیفیت، درجه دو نام دارند.

جهت خرید با کیفیت ترین ورق pvc میتوانید با شرکت هزاره سوم تماس حاصل فرمایید.

 

مهم‌ترین ویژگی ورق‌های PVC

ورق فومیزه یا PVC ویژگی‌های مخصوصی داشته که آن را برای کاربردهای متنوع و گوناگون مناسب کرده است. در ادامه به چهار مورد از مهم‌ترین ویژگی‌های این محصولات اشاره می‌شود؛

1. مهم‌ترین ویژگی ورق PVC، قیمت مناسب

ورق‌های PVC به نسبت سایر مصالح و محصولاتی که در ساختمان‌ها و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود، قیمت بسیار مناسب و منطقی دارد. این قیمت پایین موجب شده تا این ورق‌ها در صنایع بسیاری، کاربرد گسترده‌ای داشته باشند.

2. ورق‌های PVC طول عمر و دوام بالایی دارند

همانطور که گفته شد، ورق پی وی سی از جنس پلاستیک ساخته شده است و پلاستیک‌ها نیز طول عمر و دوام بالایی دارد. پلاستیک‌ها می‌توانند تا صدها سال در محیط باقی مانده و تجزیه نشوند. البته این طول عمر و دوام بالا می‌تواند برای محیط زیست نیز ضرر داشته و گران تمام شود. همچنین ورق‌های PVC جزو سخت‌ترین انواع پلاستیک بوده و قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی داشته، در نتیجه می‌توان از این ورق‌ها در صنایع مختلف استفاده کرد. لوله‌کشی منازل از بارزترین نمونه‌های استفاده از ورق PVC بوده که در حال حاضر جای لوله‌های فلزی را گرفته است.

3. ورق PVC انعطاف‌پذیری زیادی دارد

ورق پی وی سی ها این قابلیت را دارند تا به هر شکل و فرمی درآیند. ورق‌های PVC در برابر حرارت به سادگی تغییر شکل داده و به شکل دلخواه تبدیل می‌شود. همین امر موجب شده تا این محصولات برای ساخت و تولید لوازم و وسایل مختلف ایده‌آل به نظر برسد. استفاده راحت از ورق‌های پی وی سی در دستگاه‌های CNC و تغییر شکل دلخواه آن‌ها نیز به علت فرم‌پذیری و انعطاف‌پذیری بالای این محصولات است.

4. سهولت در نصب و اجرای ورق‌ پی وی سی

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌ها در زمان کاربرد مصالح، سهولت در نصب و اجرای آن‌ها است، زیرا که این امر می‌تواند در زمان‌بندی و هزینه‌های پروژه نقش بسیار ویژه و تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. ورق PVC، کشش سطحی مناسبی داشته و برگشت‌پذیری آن عالی است. همین امر موجب شده تا مجریان با اطمینان خاطر کافی، این ورق‌ها را نصب کرده و عملیات اجرا را انجام دهند. سرعت اجرا با ورق‌های پی وی سی بسیار زیاد بوده و فرآیند انتقال ورق‌ها به قسمت‌های بالایی سازه به دلیل وزن کم و همچنین انعطاف‌پذیری مناسب، با سرعت بالایی انجام می‌شود.

شما میتوانید با مراجعه به این صفحه روش نصب و اجرای ورق pvc را مشاهده نمایید.

مزایای ورق PVC

  • ورق‌های PVC کاملاً ضد خط و خش بوده و در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند.
  • این محصولات وزن بسیار سبک‌تری به نسبت چوب و ام‌دی‌اف دارند و استفاده از آن‌ها سهل و آسان است.
  • ورق پی وی سی کاملاً ضدآب و ضدرطوبت بوده و قابل شستشو هستند.
  • این نوع ورق‌های فشرده پلاستیکی در برابر نفوذ حشرات و دیگر جانوران موذی و مخرب مقاوم خواهد بود.
  • قابلیت رنگ‌پذیری و طراحی از دیگر مزایای این نوع ورق‌ها است.
  • ورق‌های PVC را می‌توان به راحتی روکش کرده و با توجه به قابلیت انعطاف‌پذیری بالا، آن‌ها را شکل داد.
  • از دیگر مزایای ورق پی وی سی می‌توان به ضدحریق، ضدضربه، ضد نفوذ میکروب و آلودگی و عایق صدا و گرما اشاره کرد.
  • این ورق‌ها به علت دوام و استحکام بالا، در برابر اجسام سنگین نیز مقاومت بسیار بالایی دارد.

مزایا و کاربردهای ورق پی وی سی را با مراجعه به این برگه میتوانید مطالعه نمایید.

معایب ورق PVC

  • این ورق‌ها می‌توانند برای محیط زیست خطرناک بوده و ایجاد آلودگی و آسیب نمایند.
  • قیمت محصولات PVC به نسبت ورق MDF گران‌تر است که این امر به ویژگی‌های متفاوت آن‌ها بستگی دارد.
  • در گذشته تنوع طرح در این محصولات کم بوده است. البته این مورد در حال حاضر به عنوان عیب محسوب نمی‌شود زیرا امکان رنگ‌آمیزی و طراحی نیز بر روی ورق‌های PVC وجود داشته و دیگر مانند قدیم تنوع آن‌ها کم و محدود نیست.
  • پیچ و مهره کردن ورق‌های PVC به نسبت سایر ورق‌ها سخت‌تر بوده و این قابلیت در این محصولات کمتر است.
  • این نوع ورق‌های پلاستیکی توانایی تحمل دماهای بالاتر از 70 درجه را ندارند.
  • در زمان استفاده از ورق پی وی سی، امکان قیمت‌دهی قبل از شروع پروژه زیاد ممکن نیست.
ورق PVC3

کاربرد ورق پی وی سی

ورق‌های PVC انواع مختلفی داشته و به همان نسبت کاربردهای متنوعی نیز دارند. در ادامه مهم‌ترین کاربردهای این نوع ورق‌ها به شرح زیر خواهد بود؛

1. ورق PVC در فروشگاه‌ها، دفاتر کار و آزمایشگاه‌ها

ورق PVC یکی از جدیدترین روش‌ها برای طراحان داخلی و سازندگان بوده تا با ارائه خلاقیت خود، ایده‌های مختلفی را به اجرا درآورند. این نوع ورق‌ها کاربرد بسیار گسترده‌ای در طراحی فروشگاه‌ها و محل‌های خرید داشته و همچنین می‌توان از ورق پی ‌وی ‌سی در ساخت تجهیزات اداری، مبلمان، قفسه‌ها، پارتیشن‌ها، دیوارهای فلزی و سقف‌های ساختمان نیز استفاده کرد. این نوع ورق‌ها به عنوان عایق صدا و حرارت کاربرد دارند. این محصولات به عنوان یک ماده ایمن برای سلامتی به حساب می‌آیند.

2. کاربرد ورق PVC در وسایل حمل و نقل نظیر کشتی، قایق، قطار و غیره

این نوع ورق‌ها وزن بسیار سبکی دارند و همین امر موجب کاهش وزن کلی سازه نهایی شده و در مصرف سوخت نیز صرفه‌جویی می‌شود. در نتیجه همین ویژگی، ورق‌های PVC یک انتخاب مناسب برای فضای داخلی کشتی، قطار و دیگر وسایل حمل و نقل به حساب می‌آید. همچنین مهم‌تر از آن، این نوع صفحات می‌توانند محیط شدید آب دریا را تحمل کنند و ضدشوره و مقاوم در برابر آتش هستند و به همین دلیل به عنوان یک روش پایدار برای طراحی داخلی کشتی و قایق محسوب می‌شوند.

3. کاربرد صفحات PVC در ساخت مبلمان

ورق PVC و صفحات فوم یک جایگزین بسیار مناسب برای چوب‌های صنعتی و طبیعی است. این نوع ورق‌ها علاوه بر کاربرد در محیط‌های مرطوب مانند آشپزخانه، حمام، پارتیشن‌های عمومی، در مبلمان اداری و مبلمان منزل نیز قابل استفاده هستند.

4. کاربرد صفحات PVC در حمام و سرویس بهداشتی

با استفاده از ورق پی ‌وی ‌سی در طراحی داخلی اتاق‌های نشیمن، اتاق خواب، اتاق ناهارخوری و غیره، طراحان دکوراسیون می‌توانند از آن‌ها در طراحی فضای داخلی حمام و سرویس‌های بهداشتی استفاده کنند. در زمان طراحی حمام و سرویس بهداشتی، باید توجه شود که از مواد و متریال ضدقارچ و ضدکپک استفاده گردد. همچنین این متریال باید در برابر آب و گرما نیز دوام بسیار بالایی داشته باشند تا در هزینه‌ها و مصرف صرفه‌جویی شود.

5. ورق فومیزه PVC در ساخت سقف‌های ساختمانی

همانطور که گفته شد ورق فوم PVC برای مکان‌هایی با رطوبت بالا و آب و هوای بارانی بسیار مناسب خواهد بود. این نوع ورق‌ها از انتقال رطوبت و ایجاد پاتوژن‌های ناشی از زیستگاه مرطوب جلوگیری می‌کنند. همچنین این نوع صفحات می‌توانند در جهت جلوگیری از گسترش آتش، موجب سرکوب یا به تأخیر انداختن شعله شوند. در نتیجه با زمان خریدن در حین آتش‌سوزی، می‌توان به موقع و با خیالی راحت ساختمان را تخلیه نمود.

6. ورق PVC در ساخت کابینت آشپزخانه

ورق PVC از جمله ورق‌هایی است که در برابر رطوبت، نفوذ آب، حشرات، قارچ، باکتری و دیگر میکروب‌های مضر برای سلامتی افراد، مقاومت دارد. همچنین طراحان دکوراسیون داخلی و کابینت‌های آشپزخانه می‌توانند این ورق‌ها را با لمینیت‌ها و یا روکش‌های تزئینی سطح، فیلم‌های آکرولیک و یا PVC ترکیب کرده و طراحی‌های جدیدی برای کابینت‌ها ارائه دهند. با وجود طیف وسیعی از گزینه‌ها برای طراحی کابینت آشپزخانه با ورق پی‌ وی‌ سی، می‌توان به راحتی رضایت مشتریان در این بخش را جلب کرد.

7. ورق فومیزه یا PVC در صنایع تبلیغاتی

ورق فومیزه یا PVC از جمله محصولات سازگار با محیط زیست و ایمن بوده که وزن بسیار سبکی داشته و در برابر شعله، حرارت، رطوبت و غیره مقاوم است. با توجه به ضدآب بودن که ورق‌ها، سطح فومیزه برای چاپ و پوشاندن با بافت‌های رنگارنگ بسیار مناسب بوده و می‌توان در صنایع تبلیغاتی نظیر تابلوهای چلنیوم، بیلبوردهای تبلیغاتی، تابلوهای اطلاع‌رسانی و غیره از آن‌ها استفاده کرد.

8. کاربردهای دیگر ورق پی وی سی

از دیگر کاربردهای ورق‌های PVC می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • صنعت درب و پنجره‌سازی
  • ساخت پارتیشن برای جداسازی فضا
  • به عنوان دیوارپوش برای پوشاندن دیوارها
  • ساخت کمد و دیوار استخرها
  • ساخت لوله‌های تأسیسات
  • ساخت پالت
  • ایزالاسیون با ورق PVC
  • ساخت اتاقک و کانکس‌های پیش ساخته
ورق pvc

قیمت انواع ورق PVC

ورق‌های PVC ساختار، طرح، روکش و رنگ‌های متفاوتی داشته که هرکدام از آن‌ها در صنایع مختلف نظیر صنعت ساختمان‌سازی و دکوراسیون داخلی منزل مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی 4 نوع ورق پی وی سی در بازار موجود بوده که قیمت‌های متفاوتی با یکدیگر دارند. این ورق‌ها و تفاوت قیمت آن‌ها به شرح زیر خواهد بود؛

1. قیمت ورق‌های PVC خام

این نوع ورق‌های PVC هیچ نوع روکش خاصی بر روی خود نداشته و در مواردی که زیبایی اهمیت ندارد، مانند زیر سینک‌های ظرفشویی، استفاده می‌شود. قیمت ورق‌های خام PVC به نسبت دو نوع دیگر ارزان‌تر بوده و رنگ آن‌ها تماماً سفید است.

2. قیمت ورق PVC روکش‌دار

همانطور که گفته شد، این نوع ورق‌ها، قابلیت روکش‌پذیری و رنگ شدن دارند. رنگ شدن قیمت بالایی داشته و به همین دلیل، استفاده از روکش‌ها بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و طرفداران زیادی دارد. در اغلب موارد، ورق PVC با روکش‌های مخصوصی پوشانده می‌شود تا علاوه بر زیبایی بیشتر، مقاومت آن‌ نیز افزایش یابد. این روکش‌ها در دو نوع مات و براق با ضخامت‌های مختلف ساخته خواهد شد. اغلب این روکش‌ها از جنس هایگلاس و یا طرح چوب هستند. قیمت ورق هایگلاس و طرح چوب PVC به نسبت ورق خام، بیشتر و بالاتر است. همچنین ورق‌های روکش‌دار را می‌توان در رنگ‌ها و نقوش مختلف مات، براق و برجسته تهیه کرد.

3. قیمت ورق‌های PVC سه لایه

ورق‌های پی ‌وی ‌سی سه لایه از دو لایه نازک در طرفین و یک لایه ضخیم‌تر در وسط تشکیل شده‌اند. قیمت ورق‌های سه لایه نسبت به دو مدل قبلی گران‌تر بوده و اگر رنگی باشند نیز قیمت آن‌ها بیشتر نیز می‌شود. در واقع رنگ شدن این نوع ورق‌ها می‌تواند زمان‌بر و پرهزینه باشد و در نهایت تنوع زیادی در طرح و رنگ ایجاد نخواهد شد.

4. قیمت ورق PVC شفاف

ورق پی وی سی شفاف به علت استحکام , دوام بالا , مقاومت در برابر حشرات و رطوبت به عنوان پوشش محافظتی در کاربرد های صنعتی و خانگی استفاده میشود. pvc شفاف در دو نوع نرم و سخت وجود دارد . قیمت آن بر اساس ضخامت و نرمی و سخت بودن آن محاسبه میشود.

ورق پی وی سی 2

عوامل موثر بر روی قیمت ورق‌های PVC

در محاسبه و تعیین قیمت ورق‌های PVC، چندین عامل تأثیرگذار هستند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شود؛

1. ابعاد ورق PVC

همانطور که اشاره شد، ورق PVC در ابعاد و ضخامت‌های مختلفی تولید شده و همین امر می‌تواند بر روی قیمت سایزهای مختلف این محصول تأثیرگذار باشد.

2. قیمت مواد اولیه برای تولید PVC

برای تولید ورق‌های PVC از 12 نوع ماده اولیه پلیمری و شیمیایی استفاده می‌شود. قیمت هر یک از این مواد اولیه با توجه به نوع، کیفیت، میزان عرضه و تقاضا در بازار و قیمت دلار متفاوت خواهد بود. به همین دلیل قیمت مواد اولیه می‌تواند در تعیین قیمت نهایی محصول، نقش بسیار مهمی داشته باشد.

3. کیفیت نهایی محصولات PVC

بعد از اتمام تولید این محصولات و ارزیابی آن‌ها از نظر کیفی بر اساس استانداردهای گفته شده، هر یک از ورق‌ها درون دسته‌بندی‌های خاصی قرار می‌گیرند. هرچه کیفیت ورق‌ها بیشتر باشد، قیمت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

4. برند و کارخانه تولیدکننده ورق PVC

هرچه محصولات ارائه شده در بازار، نام و برند آشناتری داشته باشند، قیمت آن‌ها نیز بالاتر خواهد بود. برخی از تولیدکنندگان، ورق‌های PVC تولیدی خود را بدون نام و نشان رسمی در بازار ارائه می‌کنند و در نتیجه این کار می‌توانند از نظر قیمتی با سایر برندهای موجود در بازار رقابت کنند. اما این امر معایبی نیز به همراه دارد. محصولات بی‌نام و نشان، ضمانت رسمی نداشته و در زمان بروز هرگونه مشکلی، هیچ‌کس پاسخگو نخواهد بود. این در حالی است که تولیدکنندگانی که محصولات خود را با نام و برند رسمی ارائه می‌کنند، برای هر پالت ورق PVC یک شناسنامه در نظر می‌گیرند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، امکان پیگیری آن در خط تولید وجود داشته باشد.

5. میزان عرضه و تقاضا ورق PVC در بازار

عدم تعادل در میزان عرضه و تقاضا ورق‌های PVC در بازار می‌تواند قیمت آن‌ها را دچار نوسان کند. البته مواردی نظیر رونق بازار ساخت و ساز، پروژه‌های ساختمان و صنعتی، قدرت تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه و غیره نیز می‌تواند بر روی این عرضه و تقاضا تأثیر داشته باشد.

فروش ورق PVC

در حال حاضر مهم‌ترین کشورهای خریدار ورق‌های PVC در خاورمیانه امارات بوده و همچنین حجم بسیاری از این تولیدات به کشورهای دیگر آسیایی نظیر تایلند، ژاپن و ویتنام صادر می‌گردد. کشورهای چین و امارات، بزرگترین واردکنندگان این محصولات هستند ولی باید توجه داشت که کشور چین علاوه بر وارد کردن این نوع ورق، در زمینه تولید آن نیز فعالیت دارد. تولیدکنندگان ایرانی ورق PVC اغلب محصولات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق صادر می‌کنند.

نحوه خرید ورق pvc از سایت شما چگونه است

برای خرید میتوانید با شماره 09122751028 تماس حاصل فرمایید

مزیت ورق pvc چیست

از مهمترین مزایای این ورق میتوان به قیمت مناسب، طول عمر بالا ، انعطاف پذیری و سهولت در نصب اشاره کرد

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای