نمای ترموود
نمای ساختمان معرف یک ساختمان و هویت اصلی بنا است بنابراین از اهمیت بالایی برخوردار است و باید درست و اصولی و طبق قوانین شهرداری طراحی و اجرا شود . نمای ساختمان علاوه بر زیباسازی بنا ، باید از ساختمان در برابر عوامل جوی و شرایط اقلیمی ، ضربه و … نیز محافظت کند .
یکی از مهمترین مراحل در طراحی نمای ساختمان انتخاب متریال و مصالح مناسب است . امروزه مصالح متنوعی در دسترس هستند که می توان از آن ها در طراحی نمای ساختمان استفاده کرد . یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین مصالح چوب ترموود می باشد .
نمای ترموود چیست ؟
امروزه نماهای چوبی و به طور خاص نمای ترموود مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است . به طور کلی از زمان گذشته تا کنون چوب یکی از مصالح محبوب و پرکاربرد در زمینه ساختمان سازی محسوب می شود و به عنوان یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی شناخته شده است .
ترموود نوعی چوب است که به دلیل فرآیند تولید و ساخت آن دارای خصوصیات و ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشد که آن را به یکی از بهترین متریال ها برای استفاده در نمای ساختمان تبدیل می کند .
در واقع چوب های معمولی با چوب مورد استفاده در نمای ترموود تفاوت های زیادی دارد . ترموود از خشک شدن چوب کاج یا چوب زبان گنجشک و … با استفاده از گردش هوا و بخار آب به دست می آید. این فرایند تولید باعث به وجود امدن ویژگی های مختلف از جمله مقاومت در برابر حرارت ، پوسیدگی ، شکنندگی و … می شود همچنین حشرات موجود در چوب نیز از بین می رود و مانع از ورود حشرات می گردد که این امر باعث دوام و پایداری بیشتر آن می شود.
یکی از بهترین انواع این چوب ها، ترموود فنلاندی میباشد.
مزایای استفاده از نمای ترموود
چوب یکی از متریال هایی است که حتی با گذشت زمان طولانی ، نما و جلوه آن از بین نمی رود و همیشه ظاهر زیبا و جذاب خود را حفظ می کند . از مهم ترین ویژگی های نمای ترموود می توان به مقاومت بالای آن در برابر حرارت ، پوسیدگی و طول عمر بالای آن نسبت به چوب های معمولی اشاره کرد .
از دیگر ویژگی های نمای ترموود می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی ( گرما ، سرما و رطوبت )
- وزن سبک و حمل آسان
- نصب سریع و آسان
- هزینه نصب و اجرای مناسب در مقایسه با دیگر مصالح
- مقام در برابر نفوذ حشرات ، باکتری و قارچ ها
- عدم جذب رطوبت ( این امر باعث ترک نخوردن و پوسیده نشدن چوب می گردد )
- قابلیت نصب در اشکال مختلف و حتی منحنی
- طبیعی بودن و زیبایی در اوج سادگی
- عایق حرارتی و صوتی
جالب است بدانید که می توان چوب ترموود را به آسانی جدا کرده و آن را نظافت کرد و یا حتی به جای دیگری منتقل کرد .
روش نگهداری صحیح از چوب ترموود را با مطالعه این صفحه میتوانید آموزش ببینید.
معایب استفاده از نمای ترموود
نمای ترموود نیز مانند دیگر مصالح و نماهای ساختمانی علاوه بر مزایا ، دارای معایبی نیز می باشد که از مهم ترین آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- قطع درختان و آسیب به محیط زیست
- قیمت بالای چوب ترموود و…
انواع نمای ترموود
نمای ساختمان ترموود با توجه به نوع چوبی که در ساخت آن استفاده می شود به دو دسته کلی نرم چوب ها ( Soft wood ) و سخت چوب ها ( Hard wood ) تقسیم بندی می شوند .
نرم چوب ها در مقایسه با سخت چوب ها دارای چگالی یا فاصله مولکولی کمتری می باشند و اغلب از درختانی چون سرو ، صنوبر و … بدست می آیند و به علت قیمت مناسب تر ، وزن سبک و بافت زیبایی که دارد گزینه مناسبی برای نمای ترموود می باشند .
سخت چوب ها از درختان پهن برگ بدست می آیند . از پرکاربردترین آن ها می توان به چوب گردو ، بلوط ، افرا ، زبان گنجشک و … اشاره کرد . این چوب ها در مقایسه با سخت چوب ها قیمت و وزن بالا تری دارند . انتخاب گونه های hard یا soft چوب در نمای ساختمان با توجه به نوع طراحی و توسط مهندس معمار تعیین می شود .
هزینه اجرای نمای ترموود
عوامل مختلفی در تعیین قیمت نهایی تاثیر گذار است به همین دلیل نمی توان قیمت مشخصی را برای آن در تعیین کرد .
از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت و هزینه های کلی اجرای نمای ترموود می توان به نوع چوب و متریال به کار رفته ، متراژ و مساحت سطح مورد نظر ، مدت زمان اجرای نما و … اشاره کرد .
رنگ نمای چوب ترموود
چوب ترموود با استفاده از رنگ بر پایه آب و روغن رنگ آمیزی می شود . این رنگ ها تا عمق چند میلی متری درون ترموود نفوذ می کند و باعث ایجاد مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش می گردد همچنین مانع از تغییر رنگ ترموود می شود . رنگ های بر پایه روغن بی رنگ می باشند . ترکیب رنگ ها بر پایه آب و روغن باعث می شود ترموود علاوه بر اشعه ماوراء بنفش در برابر شرایط اقلیمی نیز مقاوم باشد .
ترکیب چوب ترموود با دیگر متریال ها در طراحی نمای ساختمان
نمای ترموود دارای ظاهر مدرن و جذابی می باشد . با ترکیب خلاقانه ترموود و دیگر متریال ها می توان نمای متفاوتی ایجاد کرد به عنوان مثال می توان ترموود را با عناصر طبیعی مانند سنگ و … ترکیب کرد و با ترکیب دو متریال ، نمای جذاب تری ایجاد کرد . البته باید در انتخاب رنگ چوب و سنگ دقت کافی داشته باشید تا به این ترتیب هماهنگی و تناسب ایجاد شود و بتوان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد .
ترکیب چوب ترموود و بتن نیز می تواند نمای جذابی ایجاد کند . استفاده از چوب طبیعی باعث ایجاد محیطی گرم و صمیمی می شود اما بتن جزو مصالح سرد می باشد . به این ترتیب می توان با ترکیب چوب ترموود و بتن در طراحی نما ، سردی بتن را خنثی کرد و نمای زیبا و جذاب تری را ایجاد کرد .
4 دیدگاه در “نمای ترموود”