مقالات, ورق کامپوزیت

کامپوزیت ساختمان

کامپوزیت ساختمان

نمای کامپوزیت ساختمان یکی از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین نماها در بازار به شمار می‌آید. این نما علاوه بر زیبایی، مزایای فراوانی دارد که موجب محبوبیت آن شده است. نمای کامپوزیت در انواع ساختمان‌ها از جمله تجاری، اداری، مسکونی و تفریحی کاربرد دارد. در این مقاله، به بررسی نمای کامپوزیت و انواع آن پرداخته می‌شود.

نمای کامپوزیت ساختمان از چندین جزء مختلف تشکیل شده است که شامل ورق آلومینیومی، رنگ نانو، لایه رنگ پلی استر، چسب، لایه پلی اتیلن، پوشش محافظ و لایه چسب ضدخش می‌باشد.

انواع نمای کامپوزیت ساختمان

بر اساس جنس مواد کامپوزیت، این نماها به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند. در ادامه، انواع نمای کامپوزیت ساختمان و ویژگی‌های هر یک معرفی می‌شود.

آلومینیوم کامپوزیت پانل نانو

این نوع ورق کامپوزیت با استفاده از تکنولوژی نانو تولید می‌شود. ورق‌های این کامپوزیت دارای مقاومت بسیار بالا در برابر مواد اسیدی و بازی هستند. استفاده از مواد نانو در تولید این ورق‌ها باعث ایجاد ویژگی‌های ضدآلایندگی و تمیزشوندگی عالی در آن‌ها می‌شود.

آلومینیوم کامپوزیت پانل ضدباکتری

در ساخت نمای این نوع کامپوزیت، یک هسته پلی‌اتیلن سبک بین دو ورق آلومینیومی قرار می‌گیرد. رنگ به کار رفته بر روی سطح این کامپوزیت‌ها ضدباکتری بوده و در برابر عوامل محیطی مقاوم است.

آلومینیوم کامپوزیت پانل رنگی

این نوع کامپوزیت که به پانل‌های رنگارنگ نیز معروف است، با استفاده از لایه‌های مختلف رنگ و یک پوشش براق و درخشان تولید می‌شود. نور تابیده شده به این پانل‌ها باعث می‌شود که رنگ‌های متفاوتی بسته به زاویه نور مشاهده شوند.

آلومینیوم کامپوزیت پانل ضدحریق

همان‌طور که از نامش پیداست، این پانل‌ها دارای ویژگی ضدآتش هستند. در هسته این پانل‌ها، یک هسته پلاستیکی نسوز تعبیه شده که قابلیت ضدحریق را به آن‌ها می‌دهد. این نوع کامپوزیت‌ها از جدیدترین محصولات در این زمینه به شمار می‌آیند.

قیمت ورق کامپوزیت
ادامه

آلومینیوم کامپوزیت طرح سنگ

در این نوع کامپوزیت‌ها، از سه لایه رنگ لمینت روی ورق آلومینیومی استفاده می‌شود. طرح سنگ بر روی پانل‌ها ایجاد شده و زیبایی آن‌ها را دوچندان می‌کند.

کامپوزیت ساختمانی با پوشش خش‌دار

این پانل‌ها دارای نمای خش‌دار بوده و با استفاده از روش آنودایز ایجاد می‌شوند. ترکیب یک هسته پلی‌اتیلن و دو ورق آلومینیومی، این نوع کامپوزیت را شکل می‌دهد. مقاومت بالای این پانل‌ها در برابر خوردگی و زیبایی آن‌ها از ویژگی‌های برجسته‌اشان است که باعث کاربرد آن‌ها در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها می‌شود.

انواع نمای کامپوزیت بر اساس نوع پوشش

بر روی ورق‌های کامپوزیتی، انواع مختلفی از پوشش‌ها ایجاد می‌شود که انتخاب آن‌ها بسته به کاربرد و نیازهای خاص ورق‌ها صورت می‌گیرد. این پوشش‌ها شامل پوشش‌های PVDF، Nano-PDF، لایه پلی استر و غیره است. در ادامه به بررسی ویژگی‌های هر یک از این پوشش‌ها پرداخته خواهد شد.

پوشش PVDF

ورق کامپوزیت PVDF از جنس رزین هستند و وجود عناصری مانند فلوئور و یک لایه پلیمری در ساختار آن‌ها باعث افزایش مقاومت نمای کامپوزیتی در برابر مواد اسیدی و قلیایی و همچنین اشعه UV می‌شود. این ویژگی‌ها باعث می‌گردد که این نوع پوشش برای کاربردهای مختلف بسیار مناسب باشد.

پوشش Nano-PDF

این نوع پوشش ابتدا با ایجاد یک لایه PVDF آغاز می‌شود و سپس یک لایه دیگر به آن افزوده می‌گردد. این لایه دوم از نظر ساختار مولکولی با لایه PVDF تفاوت دارد و به همین دلیل ویژگی‌های بهبود یافته‌ای را برای نمای کامپوزیت فراهم می‌کند.

لایه پلی استر

استفاده از لایه پلی استر یکی دیگر از پوشش‌های معمول بر روی ورق‌های آلومینیومی است. اما یکی از معایب این نوع پوشش، مقاومت نسبتا پایین آن در برابر شرایط جوی نامناسب است. به عنوان مثال، لایه پلی استر قادر به مقاومت در برابر باران‌های اسیدی نیست و احتمال تخریب آن در این شرایط بالا است. به همین دلیل، توصیه می‌شود از این پوشش برای بخش‌های بیرونی ساختمان استفاده نشود.

ورق pvc آبعلی
ادامه
کامپوزیت ساختمان

معایب نمای کامپوزیت

  1. هزینه‌های بالا
    استفاده از نمای کامپوزیت معمولاً به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. این مساله به دلیل نیاز به زیرساخت‌های خاص برای نصب آن است. هنگام اجرای نمای کامپوزیت آلومینیومی، علاوه بر ایجاد شاسی زیر کار، لازم است که ورق آلومینیومی و لایه میانی از مواد پلی‌اتیلن نیز نصب شوند. این عوامل باعث افزایش هزینه نهایی پروژه می‌شود و آن را برای ساختمان‌های اقتصادی مناسب نمی‌سازد. برای آشنایی با ابعاد و قیمت ورق کامپوزیت برروی لینک کلیک نمایید.
  2. مقاومت پایین در برابر شرایط جوی
    با توجه به ضخامت کم ورق‌های آلومینیومی، نمای کامپوزیت در برابر شرایط جوی نامساعد مانند باد و طوفان، به سرعت شکل اولیه خود را از دست می‌دهد. این نمای ساختمان به مرور زمان تغییر شکل می‌دهد و به همین دلیل به عنوان گزینه‌ای با دوام و استقامت پایین برای ساختمان‌های بلند تلقی می‌شود.
  3. آسیب‌پذیری در برابر ضربه
    نماهای کامپوزیت در برابر ضربه مقاومت کمی دارند و ممکن است به سرعت دچار تغییر شکل شوند. این امر می‌تواند به آسیب‌های جدی در نمای ساختمان منجر گردد.
  4. شکاف بین دیوار و نمای بیرونی
    وجود شکاف‌های بین دیوار و نمای بیرونی نیز یکی دیگر از معایب نمای کامپوزیت است. این شکاف‌ها می‌توانند به نفوذ آب و رطوبت منجر شوند و در نتیجه به مشکلات جدی در داخل ساختمان اشاره کنند.
  5. جذب ذرات معلق
    جرم‌پذیری نمای کامپوزیت نسبتا بالا است. علت این مساله، استفاده از فلز آلومینیوم با رنگ کوره‌ای در ساخت این نما است که به خاطر جذب ذرات معلق موجود در هوا، به یکی از معایب آن تبدیل می‌شود.

لازم به ذکر است که در برخی کشورها، این نما با استفاده از رنگ استاتیک تولید می‌شود که خاصیت جذب ذرات معلق را کاهش می‌دهد. اما این روش رنگ‌آمیزی در ایران به دلیل هزینه‌های بالا به صرفه نیست و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *